Site Overlay

Web hosting za sve vaše internetske potrebe

Internet je mnogim velikim igračima na tržištu omogućio probijanje na razna tržišta. No, njegova ljepota leži u tome što je dostupan svima, pa čak i onim manjim poduzetnicima, obrtnicima i svim ostalim pojedincima. Oni ga također mogu učinkovito koristiti da dođu do novih potencijalnih klijenata. A u te svrhe se obično služe svojom vlastitom web stranicom na kojoj se predstave te koju onda dalje reklamiraju putem raznih kanala na internetu.

A kako bi web stranice bile dostupne širokom broju ljudi, potrebno je da su postavljene na nekom serveru i da se nalaze iza neke domene. U te svrhe će vam trebati usluga registracije domene i web hosting.

Što je web hosting

Web hosting internetskih stranica predstavlja uslugu njihovog smještaja na određeni server. Dostupan je u više različitih vrsta i paketa pa je moguće da ćete ga ugovoriti na način da dijelite server s ostalim korisnicima, ali i da ugovorite zakup cijelog servera te ga samo vi koristite. Sve ovisi o vašim željama i mogućnostima te o vašoj razini informatičkog znanja da upravljate pojedinim oblikom web hostinga.

Može se ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki koje ga nude. Svaka nudi svoje prilagođene pakete koji sadrže određene usluge te se ujedno i razlikuju po cijeni. Zato provjerite tko što nudi i odaberite idealnu kombinaciju sa svoje potrebe.

Paketi web hostinga s brojnim uslugama

Hosting internetskih stranica koji možete odabrati putem brojnih tvrtki dostupan je u raznim paketima. Oni sadrže određene usluge poput:

  • Veličine diskovnog prostora
  • Količine internetskog prometa
  • Broja poddomena
  • Broja e-mail adresa
  • Raznih dodatnih zaštita

Prije ugovaranja usluge web hostinga, potrebno je dobro razmisliti što vam je sve potrebno i odabrati prikladan paket koji uključuje te usluge. Na taj način ćete svakako i uštedjeti.

Ugovaranje putem domaćih i stranih tvrtki

Web hosting možete ugovoriti putem domaćih tvrtki, ali i putem inozemnih. Kada je riječ o kvaliteti i raznolikosti odabira, razlika gotovo da i nema. Prednost ugovaranja putem domaćih tvrtki je svakako korištenje hrvatskog jezika tijekom cijelog procesa što će itekako cijeniti oni koji baš ne znaju dobro strane jezike.

Prednost koju neki istiću pri korištenju stranih tvrtki je niža cijena. No, domaće informatičke tvtke često nude razne popuste i akcije pa će cijena i putem njih također biti konkurentna onim inozemnim.

Želite saznati više o slovenskoj nacionalnoj domeni? Zatim pročitajte članak Pokorite slovensko tržište uz odgovarajuću domenu.

VPS za internet stranice. VPS je jednostavno akronim iza kojeg se krije Virtual Private Server, odnosno Virtualni Privatni Server. Čitajte više …

Obnova podataka s hard diska i drugih uređaja. Svaki pokvareni uredjaj (hard disk, SSD, flash medij, RAID itd…) je uvijek priča za sebe. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: