Site Overlay

Xiaomi je brend koji je u tren oka pokorio svijet

Tržište tehnologije već je dugi niz godina jedno od najprofitabilnijih tržišta na svijetu. Iako su mnoge tvrtke pokušale pronaći svoje mjesto pod suncem i probiti se među poznatija imena poput Samsunga, Applea i Huaweija, rijetko kojoj tvrtki je to uspjelo, pogotovo kada se radi o novim pridošlicama na scenu. 

Ipak, da to nije nemoguće dokazuje Xiaomi, tvrtka koja je u posljednjih nekoliko godina zabilježila impresivan rast u prodaji i popularnosti u cijelom svijetu.

Jeftinija alternativa tehnoloških proizvoda iste kvalitete

Kineska tvrtka Xiaomi koja se bavi proizvodnjom i prodajom elektroničkih uređaja, u posljednjih je nekoliko godina postala ozbiljan protivnik naizgled neuhvatljivim svjetskim brendovima poput Applea, Samsunga i Huaweija. Teško je navesti samo jedan razlog ovom strelovitom uspjehu. Neupitna kvaliteta proizvoda i inovativan pristup stvaranju svakako su važni razlozi za uspjeh, no važnije od toga je kako Xiaomi proizvodi mogu ponuditi isti ili čak veći broj značajki u usporedbi s proizvodima drugih tvrtki, no za osjetno manju cijenu. 

Ovakva konkurencija privukla je mnoge korisnike koji su tražili kvalitetniju i pristupačniju alternativu vodećim proizvodima velikih tvrtki te samim time pokrenula lančanu reakciju pozitivnih iskustava, koja je samo dodala vjetar u leđa ovoj tvrtki. Brend Xiaomi je danas, u samo nekoliko godina iz potpune nepoznanice postao popularna tvrtka i prvi odabir mnogih kada je u pitanju kvalitetna, a pristupačna tehnologija.

Raznolika ponuda tehnologije

Kao što i samo ime tvrtke (koje u prijevodu s mandarinskog na hrvatski znači „mala riža”) govori, Xiaomi prije svega vrednuje jednostavnost. Iako su najpoznatiji Xiaomi pametni telefonim, poput Mi i Redmi serije koji oduševljavaju profinjenim dizajnom i jednostavnim, nenatrpanim operacijskim sustavom, tvrtka u svom asortimanu nudi još mnogo toga. 

Xiaomi pametni televizori odavno su prepoznati na azijskom tržištu, dok su Xiaomi laptopi odličan odabir tražite li jako i kvalitetno računalo. Osim toga, nude i: 

  • prijenosne punjače
  • mnoštvo periferije za pametne telefone, poput bluetooth slušalica i pametnih satova

Ipak, Xiaomi također nudi i neke neočekivane proizvode, poput sustava pametnih senzora koji će vam pomoći u automatiziranju vašeg doma, kao i raznih kućnih pomagala, poput usisavača. Trenutno je jedan od najpopularnijih Xiaomi proizvoda na ovim prostorima, osim telefona, Xiaomi električni skuter.

Pročitajte još jedan vrlo zanimljiv članak “Maske za iPhone daju sigurnost kod korištenja“.

Članci u istoj kategoriji: