Site Overlay

Xiaomi je brend koji je u tren oka pokorio svijet

Tržište tehnologije već je dugi niz godina jedno od najprofitabilnijih tržišta na svijetu. Iako su mnoge tvrtke pokušale pronaći svoje mjesto pod suncem i probiti se među poznatija imena poput Samsunga, Applea i Huaweija, rijetko kojoj tvrtki je to uspjelo, pogotovo kada se radi o novim pridošlicama na scenu. 

Ipak, da to nije nemoguće dokazuje Xiaomi, tvrtka koja je u posljednjih nekoliko godina zabilježila impresivan rast u prodaji i popularnosti u cijelom svijetu.

Jeftinija alternativa tehnoloških proizvoda iste kvalitete

Kineska tvrtka Xiaomi koja se bavi proizvodnjom i prodajom elektroničkih uređaja, u posljednjih je nekoliko godina postala ozbiljan protivnik naizgled neuhvatljivim svjetskim brendovima poput Applea, Samsunga i Huaweija. Teško je navesti samo jedan razlog ovom strelovitom uspjehu. Neupitna kvaliteta proizvoda i inovativan pristup stvaranju svakako su važni razlozi za uspjeh, no važnije od toga je kako Xiaomi proizvodi mogu ponuditi isti ili čak veći broj značajki u usporedbi s proizvodima drugih tvrtki, no za osjetno manju cijenu. 

Ovakva konkurencija privukla je mnoge korisnike koji su tražili kvalitetniju i pristupačniju alternativu vodećim proizvodima velikih tvrtki te samim time pokrenula lančanu reakciju pozitivnih iskustava, koja je samo dodala vjetar u leđa ovoj tvrtki. Brend Xiaomi je danas, u samo nekoliko godina iz potpune nepoznanice postao popularna tvrtka i prvi odabir mnogih kada je u pitanju kvalitetna, a pristupačna tehnologija.

Raznolika ponuda tehnologije

Kao što i samo ime tvrtke (koje u prijevodu s mandarinskog na hrvatski znači „mala riža”) govori, Xiaomi prije svega vrednuje jednostavnost. Iako su najpoznatiji Xiaomi pametni telefonim, poput Mi i Redmi serije koji oduševljavaju profinjenim dizajnom i jednostavnim, nenatrpanim operacijskim sustavom, tvrtka u svom asortimanu nudi još mnogo toga. 

Xiaomi pametni televizori odavno su prepoznati na azijskom tržištu, dok su Xiaomi laptopi odličan odabir tražite li jako i kvalitetno računalo. Osim toga, nude i: 

  • prijenosne punjače
  • mnoštvo periferije za pametne telefone, poput bluetooth slušalica i pametnih satova

Ipak, Xiaomi također nudi i neke neočekivane proizvode, poput sustava pametnih senzora koji će vam pomoći u automatiziranju vašeg doma, kao i raznih kućnih pomagala, poput usisavača. Trenutno je jedan od najpopularnijih Xiaomi proizvoda na ovim prostorima, osim telefona, Xiaomi električni skuter.

Članci u istoj kategoriji: