Site Overlay

Ženski satovi za svaku prigodu

Satovi su jedan od najpopularnijih vrsta nakita koje podjednako nose i žene i muškarci. Kao što je nekako navika i inače, dok se u svijetu muške mode dizajn još uvijek drži nekih kruto postavljenih dogmi, u svijetu ženskih satova vlada energičnost, razigranost i mnoštvo kreativnosti. A upravo to omogućuje da se ženski sati uklopi u gotovo svaki stil.

Dostupnost u brojnim trgovinama sa satovima olakšava potragu za idealnim modelom, bilo za vas ili kao poklon za dragu vam osobu.

Moderni ili klasični satovi

Teško je napraviti neke jasne razdiobe između stilova kada su u pitanju ženski satovi. Ipak, jedna od glavnih stvari po kojima se oni razlikuju je način prikaza vremena. Klasičan „analogni“ sat s ručkama odlična je opcija želite li emulirati kakav vintage ili retro stil, dok su oni s ekranom savršeni za sportske stilove odijevanja, jer je na njih osim samog vremena moguće dodati i mnoštvo drugih opcija poput:

  • štoperice 
  • odbrojavanja
  • datuma
  • alarma

Moderne opcije su također i pametni ženski satovi koji vam omogućuju da dizajn samog sata birate po želji, što je odlična opcija za one neodlučne.

Diskretan ili upadljiv model ženskog sata

Kod odabira stila dizajna ženskog sata također je važno razmisliti o tome koji je dojam koji želite ostaviti. Diskretni ženski satovi manjih dimenzija odlična su opcija za svakodnevne kombinacije jer ih je moguće upariti uz gotovo sve, pogotovo ako ste odabrali opciju neutralne boje. 

Ipak, veliki ženski satovi s dodatcima poput raznih metalnih detalja i upadljivih boja također su dobra opcija jer mogu biti pravi dodatak koji će inače jednostavnu i pomalo dosadnu odjevnu kombinaciju pretvoriti u zanimljivu i modernu. A to će doći još više do izražaja pogotovo ako uz sat kombinirate i torbicu, cipele ili nakit!

Narukvica sata

Narukvica ženskog sata gotovo je pa jednako bitna kao i stil samog sata. Kožne narukvice djeluju elegantno, no mogu biti nezgodne jer tijekom vremena mogu promijeniti izgled. S druge strane, tekstilne narukvice također nisu loš odabir jer su veoma ugodne za nošenje, no lako ih je zaprljati. 

Metalne narukvice na ženskim satovima mogu djelovati poprilično elegantno ili pak pomalo otkačeno, no važno je imati na umu kako ih iskombinirati s ostatkom nakita i drugih metalnih detalja koje nosite. Primjerice, naočale ili čak i patentni zatvarač, zakovice i gumbi na odjeći koju nosite pomoći će stvoriti elegantan i lijep izgled.

Muške sportske majice. Jesi li odlučio započeti s aktivnijim životom, ali nemaš pojma kakvu sportsku majicu odabrati? Čitaj više …

Ženske čizme mogu biti izrađene od kože, antilopa, gume ili bilo kojeg drugog materijala. Odabir čizmi je svakako najteži za predstavnice ljepšeg spola koje ova vrsta obuće toliko oduševljava. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: