Site Overlay

Zeolit kao saveznik ljudskog zdravlja

Odavno je poznato kako su minerali i vitamini neke od ključnih supstanci za poboljšanje ljudskog zdravlja, a među njima je i zeolit. On je otkriven prije više od 3 milijuna godina. Njegov sastav temelji se na silicijevom dioksidu. 

Kada govorimo o zeolitu, tada je važno znati da postoji više vrsta, pa se tako razlikuje i njihov sastav. Nije svuda isti, odnosno neki zeoliti su nastali od vulkanskih stijena i pepela koji su se miješajući se sa morskom vodom promijenili, dok su neki nastali u simbiozi sa slatkom vodom.

Odličan za detoksikaciju organizma

Jedan od glavnih razloga zbog kojih se zeolit koristi kao prehranski dodatak svakako je detoksikacija tijela odnosno izbacivanje toksina iz organizma. Osim toga, zeolit je i vrlo jak antioksidans pa se tako bori protiv slobodnih radikala koji svojim djelovanjem uništavaju stanice u ljudskom organizmu i ubrzavaju njegovo starenje. 

Zeolit za detoksifikaciju tijela.
Zeolit se koristi kao prehranski dodatak za detoksifikaciju tijela.

A zbog čega je još zeolit poseban? Dobro je to što se on zadržava u probavi, a upravo je probava ono iz čega je nužno izbaciti teške metale kao što su olovo, živa i arsen.

Ostale namjene zeolita

Osim za detoksikaciju, ova prehranski dodatak koristi se i u svrhu rješavanja drugih zdravstvenih problema, poput oslobađanja tijela od:

  • Kancerogenih tvari
  • Bakterija i virusa
  • Gljivica
  • Nikotina
  • Alkohola
  • Pesticida
  • Radioaktivnih tvari

Kao što je vidljivo, zeolit ima zaista velik raspon primjene pa ukoliko razmišljate o njegovom uvođenju  kao prehranskog dodatka u svoju prehranu, svakako je dobro da ga počnete koristiti što prije.

Konzumiranje prehranskih dodataka prema uputama

Kao i kod svih drugih prehranskih dodataka, tako i kod ranije navedenog valja pripaziti na način na koji se zeolit konzumira te ga konzumirati isključivo na način koji je propisan na njegovom pakiranju. S obzirom na to da zeolit dolazi u obliku praha, kapsula i tekućine i konzumacija je različita, pa svakako vodite računa da ste riješite. 

Zeolit – čistač organizma, čudotvorni mineral koji otklanja sve štetno iz našeg tela

Ako koristite zeolit u prahu, tada je potrebno 15 grama pomiješati s 2 decilitra vode i popiti, a ukoliko se radi o kapsulama ili tekućini, onda se treba koristiti prema naputcima iz pakiranja vezanim uz konkretne oblike zeolita. Stručnjaci napominju da se zeolit treba piti 2 do 3 puta dnevno godišnje, a ukoliko s pripadate posebnoj skupini ljudi odnosnom ukoliko ste trudni, dojite ili imate neke specifične zdravstvene probleme prije upotrebe trebate se konzultirati sa svojim liječnikom.

Članci u istoj kategoriji: