Site Overlay

Zubni implantati za jedan ili više zubi

Zubni implantati su najbolje i najdugotrajnije rješenje za nadomjestak zubiju. To su titanski vijci koji se ugrađuju u kost čeljusti i na njih se postavlja zubna krunica. Titan je biokompatibilni metal, a to znači da je u potpunosti kompatibilan s tijelom i ono ga prihvaća kao da je njegovo. Zbog toga implantat zuba nije opasan i predstavlja najbolje rješenje za izgubljeni zub.

Kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati s implantatima i zbog čega oni predstavljaju najbolje rješenje u slučaju gubitka zuba.

Implantat je najbolji odabir za nadomjestak zuba

Bilo da ste doživjeli nezgodu ili je zbog bolesti zub morao biti izvađen, postoji nekoliko načina kako da ga zamijenite. Najbolji odabir su svakako zubni implantati, jer imaju niz prednosti u odnosu na sve druge načine nadomjestka.

Glavni razlozi zbog kojih bi implantat trebao biti vaš prvi izbor:

  • Najdugotrajnije i najkvalitetnije rješenje
  • Osigurava prirodnije žvakanje hrane 
  • Čuva ostale zube i ne zahtijeva njihovo brušenje kod postavljanja
  • Ponaša se jednako kao prirodni zub i estetski izgleda najbolje
Zubni implantati
Zubni implantati su sigurni za ugrađivanje u svako tijelo, bez obzira na godine.

Ugrađivanje implantata

Zubni implantati su sigurni za ugrađivanje u svako tijelo, bez obzira na godine. Prije ugrađivanja se obavljaju pretrage kod kirurga i radi slikanje čeljusti. Tako se osigurava da zahvat prođe najbolje i pregledava je li čeljusna kost spremna za ugrađivanje vijka. Sam zahvat ugrađivanja implantata ne traje dugo, a nakon ugrađivanja potrebno je određeno vrijeme oporavka da kost prihvati titanski vijak. 

Razne vrste implantata

Postoje razne vrste, tj. varijacije za ugradnju implantata. Oni se mogu koristiti kod:

  • Potpune bezubosti – Ugradnja više implantata u čeljust koji nose zubnu protezu. ALL on 4 ili ALL on 6 metode, gdje 4 ili 6 implantata nose cijelu gornju ili donju protezu zubiju.
  • Nedostatka više zubi – Ugrađuje se 2 ili više implantata koji služe kao nosači mosta.
  • Nedostatka jednog zuba – Jedan titanski vijak na koji se postavlja zubna krunica.

Titanski vijak koji se ugrađuje u čeljusnu kost je vječan i njega se ne mijenja. Predstavlja dugoročno rješenje i jedino potrebno je izmjenjivati zubnu krunicu ili protezu koja se na njega postavlja. 

Straumann zubni implantati

Zubni implantati Straumann jedni su od najpoznatijih i najkvalitetnijih na tržištu. Prisutni su već više od 30 godina, a švicarski sustav je garancija kvalitete. Osim toga, kao i razni drugi brendovi uz njih se dobiva garancija, a neophodno je da kod postavljanja birate isključivo pouzdane i provjerene brendove. Nedavno je Straumann kupio Neodent, koji je također svjetski poznat proizvođač implantanata i tako poboljšao paletu proizvoda koju nudi.

Članci u istoj kategoriji: